El regal de jugar

Enfront les tendències de l'e-commerce que premien el fast play i els preus d’enderrocament, és més necessari que mai reivindicar la compra experiencial en botigues de joguines especialitzades que promoguin millors valors.
Fustacadabra (Galileu, 23)
5 de septiembre 2022
Per Sergi Buzzatti
Fotografies Xavi Torrents

El punt de partida de la nostra ruta és l’Eix Gran de Gràcia, allà hi trobem Orient Express (Gran de Gràcia, 134). L’aventura d’aquest establiment va començar l’any 1997. El somni dels seus creadors era dirigir un negoci de regals únics i diferencials. Aquesta és una botiga plena de gadgets innovadors, regals originals i obsequis simpàtics. Voleu una xocolatina de Willy Wonka? O potser una figura de Tintín? Un Funko Pop? Un cub de Rubik? O millor un joc de taula per gaudir en familia? La varietat d’Orient Express us deixarà bocabadats! Si sou amants de les joguines de fusta, heu de visitar Fustacadabra (Galileu, 23) a l’Eix Comercial de Sants-Les Corts. Allà hi trobareu tot un món de joguines de fusta, creatives i didàctiques per jugar, imaginar i aprendre. Descobrireu joguines des dels 0 fins als 10 anys: apilables i encaixables, manualitats, nines de tela, jocs de taula, disfresses, vehicles, jocs magnètics, puzles… També tenen racons de joc pels nens i nenes i l’Ariadna, la propietària, us tractarà de meravella.

Orient Express (Gran de Gràcia, 134)

Seguint l’estela de les joguines educatives pels més petits de la casa, a l’Eix Poblenou teniu dos grans exponents. El primer d’ells es troba a Marià Aguiló, el carrer comercial del barri que acull major nombre d’establiments #familywelcome. Pedra Paper Tisora (Marià Aguiló, 118) és un d’ells, a més d’una de les jogueteries més reconegudes del barri, ja que hi podem trobar una cuidada selecció de jocs i joguines per als petits de la casa. La botiga la va fundar la Laura, una psicòloga clínica que després de treballar en teràpia per a infants, va sentir la necessitat d’emprendre. En aquest establiment es defensa la idea que les joguines ajuden als petits a créixer com a éssers humans. Molt a prop, al carrer Doctor Trueta 230, es troba Le Coquelicot, botiga d’infàncies infinites, un establiment súper cuidat que ofereix joguines educatives, jocs de fusta i una cuidada selecció de llibres perquè els més petits de la casa aprenguin a través del joc.

Sant Andreu, barri ludens

Sant Andreu és territori ludens, ja que en el seu eix comercial trobem diferents botigues que us faran viatjar a altres mons. Si algú et diu que la màgia no existeix, porta-ho a la Cambra dels Encanteris (Plaça Mercadal, 35), on haurà de fer penitència per les seves paraules. Si et fascinen les fantasies i els mons fabulosos de productes cinematogràfics com Harry Potter, Joc de Trons o El Senyor dels Anells, en entrar a la Cambra dels Encanteris et sentiràs com si travessasis l’armari de Narnia i descobreixis un món alternatiu i màgic. El conjunt del local és un espai encantat i acollidor, situat al costat de la plaça del Mercadal, on trobaràs mil opcions per decorar la teva habitació o sorprendre algun amic o familiar amb un regal mític.

Gokuraku (C/Malats, 6)

Si el que us interessa és passar una bona estona de joc amb els amics o la família, el vostre indret és La Maquinària (C/Llenguadoc, 82), una botiga i espai de ludoteca centrada en la divulgació i l’oci dels jocs de taula. És un comerç de proximitat, en el qual trobareu un tracte i assessorament excel·lents, perquè són uns grans coneixedors de la matèria. És el lloc ideal per provar jocs abans de decidir-se a comprar-los. A més, realitzen assessorament especialitzat relacionat amb jocs de taula a escoles i espais educatius. A La Maquinària ho tenen clar, el joc és una eina poderosa per educar! Per als més petits: Lluna de Formatge (C/Ajuntament, 12), una botiga molt particular, on a l’entrada la canalla pot trobar el cau del Ratolí Pérez i deixar-li caramels perquè els hi porti una sorpresa quan els hi cau una dent. A l’interior de la botiga la màgia continua, trobareu una gran selecció de joguines originals i fetes a mà: des de cotxes de curses clàssics fins a tota mena de jocs educatius. Darrere el taulell, les dependentes de Lluna de Formatge ús atendran amb amabilitat i un somriure.

La Maquinària (C/Llenguadoc, 82)

Si el que us mola es el manga, no heu de deixar de visitat Gokuraku (C/Malats, 6). El seu nom significa paradís en japonès, i és això el que és precisament aquesta botiga pels amants del còmic japonès. A més també compta amb productes del cinema americà. Per al 40è aniversari de l’estrena d’Indiana Jones, la botiga va presentar una exposició molt especial: un centenar d’articles únics de la mítica saga dirigida per Steven Spielberg. La col·lecció conforma una versió reduïda de l’exposició “A la recerca dels tresors perduts”, que ha passat dues vegades pel Museu d’Arqueologia de Catalunya els darrers anys –tant el 30è aniversari com al 35è de la cinta original-.

Kits i Jocs (Via Julia, 100)

Modelisme a prova de modes

Si hi ha un joc que no passa de moda i no entén d’edats, aquest és el modelisme. Una de les botigues indispensables és Rocafort Modelisme (Gran Via, 436), tot un paradís pels aficionats a les maquetes. Una botiga que no passa inadvertida, només de parar-se davant de l’aparador, hom s’adona que allà es respira afició i passió pel modelisme. Les miniatures de cotxes, trens, vaixells, avions… juntament amb tota mena de materials per fer maquetes i diorames es disposen al llarg i ample d’aquest establiment ubicat a l’eix comercial de Sant Antoni Comerç. Aquesta és una botiga que des de fa anys atrau aficionats i curiosos de totes les edats i que val la pena no perdre’s. Un altre clàssic és Hobby Models (Galileu, 93) a l’Eix Sants-Les Corts, una botiga amb més de 50 anys d’història especialitzada en la venda de joguines tècniques. Disposen de trens elèctrics, escalèxtric, naus per radiocontrol, miniatures, Playmobil, Lego i molt més. Una altra institució a la ciutat és Kits i Jocs (Via Julia, 100). Va iniciar la seva activitat l’any 1990 com a botiga de hobby i modelisme, encara que l’evolució dels temps i les tendències va fer que incorporessin altres productes a la seva oferta. Actualment, són jogueteria, papereria, llibreria i venedors de manualitats i belles arts, sempre a l’última en totes les tendències d’actualitat. S’identifiquen com a botiga de proximitat i per això sempre atenen els clients oferint un servei acurat i una atenció personalitzada. Si no trobes el que busques, t’ho demanen!

Rocafort Modelisme (Gran Via, 436)

Però si el que més us agrada és jugar a travès d’una pantalla, el vostre indret és Games Freak (Sèquia Comtal, 5 bis), l’autèntic paradís dels ‘freaks’ al Clot. Un establiment especialitzat, sobretot, en la venda de segona mà de videojocs i consoles de totes les generacions. Els preus dels articles són molt correctes segons el mercat actual, i el tracte molt amable –i especialitzat en la matèria, és clar!– Aquí també trobareu figures i marxandatge de pel·lícules, series i altres personatges de la cultura pop.

Barcelona Convida 001 →
Publicitat
Barcelona Convida 001 →