Maria Àngels, Botiguera de raça
La Maria Àngels és una botiguera de raça. Tota una institució a l’eix comercial de Cor Horta que ara posa punt final a la seva trajectòria al capdavant de la Perfumeria Gints. Es jubila després de 25 anys darrere el taulell.
Entrevista de Marc Palou
Fotografies Xavi Torrents

La teva mare va portar la Perfumeria Gints durant més de 20 anys i tu vas continuar el seu llegat.

Hem tingut la sort de portar una botiga al cor d’Horta, al bell mig del Passeig Maragall, que també ha estat punt de trobada per moltes veïnes durant molts anys. La meva mare en va transmetre la seva passió pel comerç i vaig continuar amb el negoci. Ella, abans de dur la perfumeria va ser fornera al Forn del Campanar, un altre establiment emblemàtic del barri. De tota la vida.

Com valores l’experiència d’aquests 25 anys darrer el taulell?

Per mi ha estat molt gratificant. Horta més que un barri és un poble. Ens coneixem tots. I la Perfumeria Gints ha aconseguit ser una botiga emblemàtica, perquè hem fet una clientela fidel. A mi m’agrada assessorar a la gent i compartir moments. D’alguna manera formo part de la vida de moltes persones. La gent acaba agafa’n confiança amb tu. És el que m’agrada de la meva feina.

La clau per ser una bona botiguera?

El tracte personal que he intentat posar a cada clienta. Aquest sempre ha estat el meu objectiu principal

Què passarà ara amb el teu local?

M’agradaria que continuï sent un comerç dedicat al barri i per a la gent del barri. No hi ha res encara lligat, però hi ha una noia molt interessada. M’agradaria que cada vegada que passi per aquí vegi que la meva botiga encara és oberta i fent servei a la gent.

A Cor d’Horta hi ha una oferta comercial molt rica i els veïns i veïnes poden trobar tot el que necessiten

S’ha de preservar l’esperit de la Perfumeria Gints!

Quan vam passar la pandèmia, va ser molt trist. El 19 de març tenia l’aparador de primavera preparat… i ens tanquen la botiga! Venia a comprar al supermercat del costat. Hi havia una cua enorme. Quan em parava davant de la botiga se’m saltaven les llàgrimes en veure-la tancada.

Quin mal tràngol!

Afortunadament, ja ha passat, les clientes han tornat i inclòs han vingut de noves. La gent del barri s’ha adonat que a Cor Horta hi ha de tot. No fa falta anar als centres comercials ni anar al centre de Barcelona. A Horta hi ha una oferta comercial molt rica i els veïns i veïnes poden trobar tot el que necessiten.

Que li diries a una persona que vol obrir una botiga?

No t’enganyaré… Ser botiguera és una cosa que es porta a dins. T’ha d’agradar aquesta feina, l’has de sentir. Jo he gaudit molt treballant. M’agrada el dia a dia i aquesta bona energia crec que les clientes la perceben. No hi ha res millor que entrar en una botiga i veure al personal amb un somriure.

Perfumeria Gints
Barcelona Convida 001 →
Barcelona Convida 001 →
Fes clic als punts per a més informació